Oplever du tegn på stress? 3 ting du kan gøre

Oplever du tegn på stress? 3 ting du kan gøre

Føler du tegn på stress, og vil du gerne gøre noget ved det, så du kan fange det i opløbet, inden det bliver til en alvorlig sygdom, er der her et par ting, du kan vælge at gøre.

Skære ned på arbejdspresset

For det første kan det være en god idé at skære ned på mængden af arbejde, som du har. Der er alt for mange danskere, der arbejder alt for meget, hvilket også er en af de mange grunde til, at vi ser så mange danskere gå ned med stress i denne tid.

Vi presser ganske enkelt os selv alt for hårdt, og gør vi det ikke selv, bliver vi presset af vores omgangskreds og vores arbejdsgivere. Derfor er det vigtigt, at du, ved tegn på stress, er hurtig til at skære ned på mængden af arbejde, da det nok er den primære årsag til, at du føler dig stresset.

Tag pusterum med absolut stilhed

Derudover kan det også være en rigtig god idé at vælge at tage et eller flere pusterum i løbet af din dag, hvor du bare sidder i absolut stilhed. Der må ikke være så meget som en radio, en mobil eller et tv, der larmer.

Det kan være en rigtig god metode til at mærke efter i dig selv og få din krop helt ned i gear. Når vi har travlt, skaber det stresshormoner i kroppen. Derfor er det meget vigtigt, at du tager denne tid for dig selv, hvor der bare er helt stille. Og gerne flere gange om dagen.

I dette pusterum kan du evt. nyde en god kop kaffe. Find kaffekapsler hos Kapselguiden.

Lær at sige nej

Sidst, men absolut ikke mindst, er det også en meget god idé at blive bedre til at sige nej. Sige nej til opgaver, arbejde, invitationer, arrangementer og meget andet. Selvom vi har svært ved at sige nej, fordi det kan virke uhøfligt, kan det i sidste ende være med til at være afgørende for din stress.

Når vi ikke siger nej, fylder vi hurtigt alt for meget på tallerkenen. Derfor skal du øve dig i at blive bedre til at sige nej, hvis du gerne vil undgå stress eller symptomer på det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.